Paleo Pizza

Godt nyttår alle sammen!

2018 er i gang, et nytt år med blanke ark og nye muligheter. Mange snakker om sommerkroppen, men jeg vil heller fokusere på helårskroppen og rutiner man kan holde seg til gjennom hele året. Gode vaner i hverdagen! Krampetrening, eller slanking er ikke sunt for hverken kropp, eller sinn.
Jeg prøver å holde en god balanse i kosten ved å lage det meste fra bunnen og prøver å planlegge måltider. Det er selvsagt ikke alltid like lett med uforutsigbare dager og innimellom lange reisedager.

I året som kommer vil jeg dele en del av mine oppskrifter her med dere. Mange vil sikkert tenke at det er dyrt å bruke ekstra penger på spesialmat, men produktene jeg kommer til å anbefale er drøye i bruk og holder lenge. Når det kommer til mat ser jeg på det som en fremtidig investering i helsen.

Pizza er en slager hos mange. Jeg har eksperimentert lenge på hvordan jeg kan lage en sunnere og mer næringsrik pizza. Pizzabunn på sesammel har blitt en favoritt hos meg, og resten av jentegjengen digger den også. Håper den faller i smak hos dere. Den er perfekt for fredagskvelden.

pizza.jpg

Bunnen:

2,5 dl sesammel – kjøpes på sunnkosten eller iherb.com 
1 ss fiberhusk – kjøpes på sunnkosten eller iherb.no
1 ts johannesbrødkjernemel – sunnkosten eller iherb.no
1 egg
2 ts bakepulver
2 ss olivenolje
1-1,5 dl vann

Bland alt sammen og 1-1,5 dl vann. Smør bunnen ut på bakepapir og stek på 200 gr i 10-15 min midt i ovnen. Steketiden avhenger litt av ovnen.

Kjøles deretter ned på rist og valgfri topping legges på. Mine favoritt toppings er sjamponjong, rødløk, paprika og salami. Tilbake inn i ovnen igjen og stekes til osten er gylden.

Håper det smaker!

English//

The Crust

2.5 dl sesame flour - I bought mine at iherb.com
1 tablespoon psyllium husk- iherb.com
1 teaspoonful of xanthan gum- iherb.com or Whole Foods
1 egg
2 ts bakingpowder
2 tbs olive oil
1-1.5 dl water

Mix everything and 1-1.5 dl water. Lubricate the bottom on baking paper and fry at 200 degrees for 10-15 min in the middle of the oven. The cooking time depends a little on the oven. Then cool down on grate and optional topping is applied. My favorite toppings are mushrooms, red onions, peppers and salami.
Back into the oven again and rost until the cheese is golden.
Enjoy the carb free pizza!

-