A bowl of happiness!

Mange Spør meg hva jeg spiser og hva jeg har i kjøleskapet. Så jeg kommer til å bli flinkere til å dele #foodbyeline fremover.

Jeg elsker å lage mat, men i en stressende hverdag og med mange reisedager uten kjøkken, blir det enkleste ofte det beste. Jeg trener mye, både styrke og kondisjon, så prøver alltid å få i meg nok proteiner for å beholde muskelmasse.

bowl.jpg

Jeg elsker å lage store deilige salat-bowls til lunsj, eller middag.
Jeg prøver å alltid ha disse ingrediensene i kjøleskapet, men vær kreativ og bruk dine egne favoritt-toppings.

Mine favoritt-toppings;

Spinat
linser
bønner
kikerter
avokado
tomat
artisjokk
paprika, grønn eller rød
rødbeter
Cottage cheese
egg
agurk
solsikkefrø
gresskarkjerner
parmesan

Med disse ingrediensene kan jeg variere med forskjellig type salater, eller har alt i én. Litt avhenge av hvor sulten jeg er, eller hvor mye tid jeg har. I det siste har jeg brukt mye cottage cheese som proteinkilde i salaten, men egg, tofu, fisk eller kylling kan også brukes.

Jeg digger å lage min egen lille cottage cheese-blanding til salaten.
Til den trenger du:
1/2 boks cottage cheese, 1 ss salsa, 1 ss parmesan, salt, pepper. Bland sammen og ha over salaten.

Som dressing bruker jeg som regel balsamico, og til slutt drysser jeg litt ristede solsikkefrø eller gresskarkjerner over. Dette gir salaten litt crunch.

Tips: Mitt hemmelige våpen på kjøkkenet er saksen. Det høres sikkert rart ut, men når du kutter opp salat, er det mye lettere å bare legge salaten i bollen og bruke saksen til å ¨choppe¨ salaten i mindre biter. Dette er selvsagt en smakssak, men jeg liker at salaten ikke har for store biter.

Denne salaten er glutenfri og har et høyt innhold av protein, mye fiber og gode fettkilder som er perfekt for deg som trener. Bruk fantasien, og prøv deg frem med dine egne favorittgrønnsaker, eller test ut om du liker min.

X, Eline


//English

During summer its nicer with light dinners, especially with the heat now these days, it’s more tempting with salads or light food from the sea. I’m not a huge fan of prawns, I have tried to like it for many years, but honestly I have given up. Shrimp on the other hand, I love! It may be about the way it is prepared. Lots of garlic and chilli, yum yes, please! The only thing that takes time with this dish is that the shrimp must be thawed, unless you buy it fresh.

This is what you need for 2 servings:

400 gr shrimp
5-6 cloves of garlic
1 chili
1 large cauliflower
olive oil
butter
1 squash
parmesan cheese
lime
cilantro
Salt and pepper

Marinate the scampi with 2 tablespoons olive oil, salt, pepper, 1 chopped chilli, slightly grated lime and 4 cloves of garlic. I like loads of garlic, so 2 cloves is enough for those who don’t like too strong garlic taste. Put the shrimp in the refrigerator and let it marinate, the longer the better. If you don’t have time, it’s ok to skip this process, then you just put the shrimp directly in the frying pan with some oil, garlic and chili.

Cut the cauliflower into smaller pieces, boil water and put the cauliflower in when its boiling hot. Boil the cauliflower until it is soft.

Pour out the water and leave the cauliflower in the bowl with a lid on to keep it warm.

Stir the shrimp on relatively high temperature for about 3-4 minutes, do not cook it!

Turn down the heat and add the squash. I use a tool called spirelli, but if you do not have this you can use an grater. Do not cook the squash, just heat it up with the shrimp. Leave the shrimp and the squash under a lid until the rest of the dinner is ready.

Back to the cauliflower. Sprinkle 2 cloves of garlic, 1 tablespoon of butter or oil and 50 grams of grated parmesan cheese. Run the cauliflower in a food processor until it is smooth and fine. Finally add salt and pepper.

Top the dish with some cilantro and fresh lime juice.

Hope you like it!
#foodbyeline